Εξοπλισμός snack

Εξοπλισμός snack

Ένα κατάστημα εστίασης, είτε καφέ,αναψυκτήριο,μπαρ,ζαχαροπλαστείο,κτλ επιλέγει σύμφωνα με το budget του αλλά και τις ανάγκες του, τα κατάλληλα μηχανήματα που θα στελεχώσουν τους χώρους του. Κάθε κατάστημα έχει τις δικές του ανάγκες και καμία περίπτωση δεν είναι ίδια με μια άλλη.

Θα αναλύσουμε την πιο δημοφιλή περίπτωση, των snack bar αναψυκτηρίων. Εδώ είναι όλα τα καταστήματα που προσφέρουν σνακς – γλυκά και αλμυρά – όπως κρέπες, βάφλες, κρύα σάντουιτς, hot dog,κτλ.

Κατ’αρχήν η γκάμα των καταστημάτων αυτών επεκτείνεται σε διάφορα προϊόντα ακόμα και άσχετα μεταξύ τους. Ως βάση είναι η κρέπα και η βάφλα.
Γι’αυτά τα 2 προϊόντα χρειάζεται να υπάρχουν δυνατά και αξιόπιστα μηχανήματα, καθώς αυτά είναι οι βάσεις του καταστήματος. Χωρίς αυτά δε μπορεί το κατάστημα να προσφέρει στους καταναλωτές.
Η βάφλα για να βγει σωστή και να προσφερθεί όπως πρέπει στον πελάτη, πρέπει να υπάρχει το σωστό μηχάνημα και το σωστό μίγμα βάφλας. Βαφλιέρες υπάρχουν πάρα πολλές και πολλές επιλογές. Ανάλογα το budget και τις ανάγκες του καταστήματος, ο ιδιοκτήτης θα επιλέξει ανάμεσα σε επαγγελματικές ή ημιεπαγγελματικές βαφλιέρες. Η διαφορά είναι στην ημερήσια παραγωγή – π.χ. μια ημιεπαγγελματική βαφλιέρα είναι για περίπου 30 βάφλες ανά ημέρα ενώ η επαγγελματική μπορεί να παράγει εως και 200-300 βάφλες. Όλα έχουν άμεση εξάρτηση με την χρήση που προορίζονται και την κίνηση που περιμένουμε από μια τέτοια κίνηση. Σε γενικές γραμμές όμως η βάφλα είναι ένα πολύ κερδοφόρο προϊόν, αρκεί να παρασκευάζεται και να πωλείτε όπως πρέπει – δηλαδή σωστό μίγμα βάφλας, καλές πραλίνες συνοδευτικά,κτλ.

Ένα ακόμα δημοφιλές προϊόν, ίσως περισσότερο και από την βάφλα λόγω και της ευκολίας στο delivery αλλά και στο take away, είναι η κρέπα. Η κρέπα είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερη σημασία,πολύ εύκολο στην παραγωγή του. Εδώ τα μηχανήματα για κρέπα, οι κρεπιέρες, χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες. Οι βασικές είναι οι ηλεκτρικές κρεπιέρες και οι κρεπιέρες υγραερίου. Έπειτα χωρίζονται σε υποκατηγορίες οι οποίες είναι ανάλογα την διάσταση του μηχανήματος – δηλαδή 30,35 και 40 εκατοστά αντίστοιχα. Η πιο συνηθισμένη διάσταση είναι στα 35 και 40 εκατοστά.
Οι κρεπιέρες υγραερίου θέλουν σύνδεση με το υγραέριο ή παροχή αυτόνομη με μπουκάλα. Είναι πιο οικονομικές στο σύνολο σαν κατανάλωση από τις ηλεκτρικές κρεπιέρες.
Το μίγμα κρέπας είναι και εδώ πολύ εύκολο στην παραγωγή του και παίζει τον βασικότερο ίσως ρόλο στην παραγωγή της κρέπας. Εαν έχετε ένα σωστό μίγμα κρέπας, θα πουλάτε και ένα σωστό προϊόν στον πελάτη.

Όλα είναι θέμα ποιότητας – τόσο στον εξοπλισμό όσα φυσικά και στις α’ ύλες. Επιλέξτε ποιοτικά πράγματα για το κατάστημά σας και θα δικαιωθείτε στο έπακρο!